Brussel – mei 2024

De eigenaar van dit huis vroeg ons om deze vrij nieuwe tuin te verbeteren, zowel aan de voor- als aan de achterkant. Voor de achterkant gebruikten we metalen randen om bloemperken rondom de tuin aan te leggen, maar ook dicht bij het zwembad om het beter te integreren. We plaatsten ook twee grote Quercus suber bomen op belangrijke locaties om het huis achter de tuin te verbergen. Voor het voorgebied hebben we de zijpaden opnieuw ontworpen, bloembedden aangelegd, de parkeerplaats bestraat en Quercus ilex en een Magnolia Grandiflora toegevoegd om de privacy van het gebied te verbeteren. We bedekten ook de grond met bodembedekkende planten en ontwierpen ruimtes rond de struiken met discrete metalen borders.

Provincie Luik – mei 2023

Dit tweede huis ligt op de top van een heuvel en heeft een zeer steile helling. De woning heeft een prachtig park aan de voorkant, maar geen tuin. We hebben er een aangelegd aan de achterkant zodat de bewoners kunnen genieten van het uitzicht, de zon en de privacy van de ruimte. Euphorbia, geraniums, stokrozen, salie, Buenos Aires verbena en een eucalyptus creëren een groene omhulling die goed past bij de ouderwetse stijl van het huis. Het grind, goed ingepakt in metalen borders, fleurt de ruimte op zonder de algemene stijl te doorbreken.

Waals Brabant – juni 2023

In dit gehucht in Waals-Brabant staat een nieuw huis, een steile helling naar een beekje en veel ondergroei... We hebben het kreupelhout opgeknapt om uitzicht te geven op de aangrenzende weide en een trapje gebouwd naar de beek. Daarna gaven we het land bij het huis een nieuwe vorm om een grote vlakke ruimte te creëren, een grote cirkel omzoomd door bloemperken. Op het bovenste deel hebben we een reeks stalen moestuinbakken ingelegd om de helling te bedekken.

Brussel – mei 2023

In deze typische Brusselse stadstuin die we hebben omgevormd, kon de vorm van de bloemperken niet worden veranderd. We hebben de beplanting volledig gereorganiseerd en dichter en diverser gemaakt. We voegden wat verticaliteit toe met prachtige Quercus ilex multitrunks en een Magnolia grandiflora, die een mooie grafische aanwezigheid hebben. We hebben een ruimte voor kleine planten gecreëerd onder het terras met uitzicht op de tuin en we hebben de trap die vanaf het terras naar beneden leidt uitgebreid met een set flagstones, als een horizontale trap.

Waals Brabant – september 2022

In de loop der jaren is deze grote tuin aangelegd. Het krijgt nu het uiterlijk van een prachtige ruimte die zowel vrijwillig als wulps is. We hebben eerst gemengde heggen rondom het terrein aangelegd, aangevuld met een groep trellized bomen die zelf veranderde in een colonnade om een ​​sculptuur te laten zien. We hebben ook de basis van bepaalde hagen aangekleed met een compositie van lavendel en rozenstruiken. We steunden een hoge rozenhaag en veranderden de uitlijning in een golf. Ten slotte tekenden we andere golvingen aan de onderkant van de tuin om de ruimte te verlevendigen. Om de poorten die we hadden geïnstalleerd in te kaderen, creëerden we verschillende symmetrische parterres.

Waals Brabant – augustus 2022

In dit grote park aan de rand van het dorp hebben we de vijver opnieuw gemaakt, gerenoveerd, het perspectief hersteld en aangekleed met een groot rond bloembed. We hebben ook de prachtige bloemperken gerestaureerd die lang geleden door een collega tuinarchitect aan de andere kant van het landhuis zijn gemaakt.

Brussel – juli 2022

Voor deze kleine omheinde stadstuin heb ik een geheime plaats gecreëerd, waardoor je alle ruimte kunt benutten terwijl je ruimte laat voor de planten.

Waals Brabant – juni 2022

Ter gelegenheid van de bouw van een aanbouw aan de woning heb ik deze grote tuin ontworpen, die een verbinding vormt tussen de woning en een veel groter landschap. De vormen en positionering moeten nauwkeurig en beheerst zijn. Een grindruimte met een stenen terras vormt de overgang naar de weide, die leidt naar de vijver die wordt begrensd door twee cipressen en gemarkeerd door drie grote rechthoeken van grassen.

Brussel – april 2022

Voor deze stadstuin met grote blauwe hardstenen vijver en bestrating hebben we met oog voor soberheid en detail drie bloemperken en schitterende potten van Ateliers Vierkant geplaatst. Een meerstammige Quercus ilex draagt ​​bij aan deze zoektocht naar elegantie.

Brussel – october 2021

De voortuin van deze woning gelegen aan een talud boven de straat hebben we opnieuw ingericht: aanplant van vijf Gingko biloba, en op de talud dek- en sierplanten, rozen boven de garagedeur, vier Quercus ilex traliewerk aan de zijkant, lage laurierhagen op de zijkant maar ook voor het huis, bloemperken onderin de tuin. Het was een kwestie van moderniseren zonder de structuur van deze eigenschap van karakter in twijfel te trekken.

Brussel – mei 2021

Voor deze stadstuin, hebben we het bassin volledig opnieuw ontworpen en opnieuw opgebouwd. Ook hebben we de plantages rondom gereorganiseerd.

Brussel – april 2021

Voor deze kleine stadstuin hebben we de bloemperken langs de muren gemaakt en het gazon opgeknapt.

Brussel – juni 2020

We hebben de voortuin van dit huis gerenoveerd door bloemperken aan te leggen langs de hele toegang en door de twee toegangen (voetgangers en auto) volledig opnieuw te bouwen.

Brussel – februar 2020

We hebben de paden van deze bloementuin ontworpen en zorgvuldig onderhouden door een gepassioneerde expert. Sommige metalen randen om de structuur goed te tekenen en de bloembedden beter te begrijpen, een gereconstrueerde doorgang in een cirkel om aan de ene kant een dikke kamperfoelie te installeren en aan de andere kant een klimroos.

Brussel – september 2019

In april 2018 hebben we aan de achterkant van een gebouw een grote tuin aangelegd, die in september 2019 had kunnen worden vergroot. We hebben de stijl van de eerste behouden met een scheiding ertussen. Een van de grote uitdagingen was om ter plaatse een zeer grote cortenstalen trap te maken, identiek aan een reeds aanwezige hardstenen trap. We hebben ook een betonnen lage muur in staal gekleed ... De andere grote uitdaging was om een ​​grote haag van Osmanthus te planten met hulstbladeren, een hardnekkige wolkvormige soort die bijzonder geschikt is om de privacy te beschermen door de constructie van heggen als muren te vermijden.

Brussel – juni 2019

Deze tuin had één minpunt: deze nogal lelijke boom die een prachtig uitzicht op een aangrenzende boomgaard blokkeerde ... Nadat we hem hadden verwijderd, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om het terras te renoveren en wat planten toe te voegen.

Provincie Namen – september 2018

In dit prachtige landgoed hebben we een meer intieme tuin rondom dit ouderlijk huis gecreëerd. Het was nodig om een beetje privacy te geven zonder te breken met het prachtige hele gebied. Een prachtig houten terras, bogen, grind opritten getraceerd door metalen randen, veel verschillende soorten planten voor heggen en bloembedden. Het licht is niet vergeten, om de verschillende reeksen plantages te benadrukken. Drie ruimtes met moestuinen versterken de indruk van intimiteit.

Waals Brabant – mei 2018

In deze residentie heeft elke eigenaar zijn tuin en elke eigenaar wil deze personaliseren door de algemene normen van de woning te respecteren. We hebben grote bedden getraceerd terwijl we een stuk grind achterlieten opgespannen door metalen randen. De voor- en achterkant van de tuin zijn verbonden door een oprijlaan in grote schalieplaten aan de zijkant van het huis.

Brussel – april 2018

Deze tuin werd bezocht door deelnemers van Garden Tales. Dit Brusselse gebouw uit de jaren 70 beschikt over een grote tuin aan de achterkant, voor het gebruik van de bewoners op de begane grond. Het eerste deel wordt de ondergrondse parkeergarage, en een tweede deel dieper in de grond naar de andere tuinen in de omgeving, die samen een landelijk dal te vormen. Het uitzicht is absoluut schitterend. Dus hebben we hard gewerkt om deze tuin een prachtig perspectief te geven om een ​​indruk van grote diepte te geven. In het bijzonder was het nodig om de bodem van de grond omhoog te brengen om de beschikbare ruimte te vergroten. De andere grote uitdaging was om een ​​echte tuin op de vloer van de parkeerplaats te installeren. We moesten worden afgevoerd, te delen ruimte tussen gazons, bloemperken en grind partijen vormen te tekenen in metaal stoepranden, het installeren van semi-ingegraven containers, maatwerk een grote corten staal kan ook half begraven één spelen ongeveer vijftien meter tot een scheiding hek installeert, een moestuin, jurk een grote ground support muur wordt gemonteerd, verlichting, snoeien zorgen voor een kaart van de grote bomen hen een gevoel te geven ...

Tuin aanleg

We kunnen de tuinen die we creëren op verzoek van onze klanten realiseren. We hebben de vaardigheden om al het werk uit te voeren. De indeling van een tuin is vaak meer dan plantages of snoeien. Het kan nodig zijn om de grond voor te bereiden door grondwerken en drainage, om een terras en paden te bouwen - hout, Belgisch hardsteen of grind, met metalen of stenen randen... Het is ook noodzakelijk om verlichting te bieden en automatische watergift in sommige gevallen. Andere werken kunnen een vijver, een trap, kunstwerken omvatten.

Vlaams Brabant – october 2017

Om dit terras te voltooien, vroegen de eigenaren me om samengestelde plantages toe te voegen in een reeks mooie vaste en mobiele bakken die ik met hen koos. We hebben ook een plantaardige charme gecreëerd!

Waals Brabant – september 2017

Deze grote ruimte was een uitdaging, want vóór het planten was het nodig om de aarde in de diepte te renoveren om al zijn kwaliteiten te draineren en te herstellen. Het was ook nodig om een echt gazon te zaaien ... We konden toen bedden van grassen en vaste planten trekken, samengestelde heggen installeren ... We trokken een mooie gebogen oprit - in grind en metalen rand - en een Hortensia Hydrangea Annabelle die een prachtig plein vormt voor het huis.

Brussel – augustus 2017

We hebben deze ruimte volledig gerenoveerd met een blauw stenen en grindterras, bloembedden en bomen rondom. We brachten de verlichting en integreerden dit mooie bassin met fontein. We zijn niet vergeten om alle wanden opnieuw te schilderen om het effect van licht te vergroten! Een spiegel vergroot de ruimte.

Sint Janskliniek, Brussel

Nathalie Devallée ontving de Julet Janlet Award 2004 voor dit project. Het bestuur van de Sint-Jans Kliniek heeft in 2002 een uitbreiding geopend op de Kruidtuinlaan in Brussel rond een buitenpatio op verschillende verdiepingen. Met haar concept van kliniek-hotel moet het patiëntcomfort de pure medikale dimensie overschrijden en de genezing bevorderen door een stimulerende omgeving. De patio is het gravitatie centrum van het gebouw, zichtbaar door bezoekers vanaf de receptie maar ook door patiënten op een zestal verdiepingen. Het moest een betekenis krijgen vanuit alle zichtpunten, op menshoogte maar ook in een perspectief van boven af. Ons landschapsprojekt moest originaliteit tonen; daarvoor hebben we volledige vrijheid gekregen. Ik heb mijn hart laten spreken en heb beroep gedaan op Roberto Burle Marx (1909-1994), Braziliaanse tuinarchitect en botanicus (Copacabana in Rio, nieuwe stad van Brasilia, enz.). Ik had zijn studiebureel en stichting bezocht in 1995. Ik heb hem hulde willen brengen door mij uit zijn grafische werken te laten inspireren en door het gebruik van bijzondere, geneeskrachtige planten. De opdracht was creativiteit en efficiëntie: de grafische dimensie heeft betrekking op de hogere gelegen niveau’s van de patio; ze verbergt de waterdichtheid en verbindt die visueel met het lager niveau. Aangezien de ruimte van de patio voor het publiek niet toegankelijk is, moest hij aantrekkelijk zijn voor het oog zonder frustratie te scheppen. Ik heb ook de blik geleid tot de hemel met verschillende kolommen in staal, bedekt met planten. Door de keuze van de planten, het water, de ligging van de eilandjes hebben we een dicht net van symbolen geweven die verwijzen naar verschillende mythologieën. De verbeelding is dus de echte sleutel tot deze tuin die gesloten is voor wandelaars, maar open voor bezinning… De realisatie van het project heeft 120 T zand, 14O T aarde, 6 T Belgische blauwe steen, 420 m2 drainerende panelen en 300 m elektrische kabels gevraagd. Partners: Architectuurbureau Emile Verhaegen uit Brussel, Tijdelijke vereniging Maurice Delens, Louis De Waele, Jacques Delens voor de werken.

Brussel – mei 2017

Deze tuin werd bezocht door deelnemers van Garden Tales. We realiseerden deze tuin meer dan twee jaar, in coördinatie met de volledige renovatie van het huis. De onderkant van de tuin is alleen gerenoveerd, met een nieuw gazon en een grindcirkel met metalen randen aan de voet van deze prachtige boom. In de buurt van het huis hebben we bomen toegevoegd en de grond met een halve meter opgetild om deze met een nieuwe trap te verbinden. We hebben bloembedden met aangepaste vormen ontworpen. We hebben ook een gazon in rollen gelegd. Aan de kant van de straat hebben we ook een gazon in rollen gelegd en heggen geplant, bloembedden langs de oprit toegevoegd en een prachtige magnolia opgezet ...

Brussel – april 2017

Deze tuin werd bezocht door deelnemers van Garden Tales. Deze tuin was een vreselijke natte vlakte, omringd door een enorme dijk en gigantische heggen die 30 vierkante meter naar de eigenaars vlogen! Dit alles is omgetoverd tot een reeks geplante terrassen. Het lichteffect is bijzonder merkbaar! We hebben ook het veld gerenoveerd en een gazon op rol gezet. Een gravel met metalen randen biedt onderdak aan een bankje en een hangmat in de zomer. Andere bloembedden en fruitbomen omringen het gazon.

Brussel – maart 2017

De eigenaar van deze tuin wilde vooral een nettuin. We hebben een nieuw gazon in rollen gelegd, de bodem uitgezet met een grindruimte met metalen randen, een houten schuur geïnstalleerd en de twee zijhegjes op identieke wijze uitgesneden. We hebben ook ruimte gemaakt voor bloembedden die de eigenaar later heeft geplant.

Vlaams Brabant – augustus 2016

Voor dit appartement boven een bedrijf moest het terras zowel minimalistisch als beschermd tegen het zicht zijn. We kozen voor deze set zeer slanke designpotten die paste bij het kunstgras dat al op zijn plaats was.

Waals Brabant – maart 2016

Dit grote huis had een grote, elegante verharde parkeerplaats nodig. Het was belangrijk om dit grote gebied in evenwicht te brengen met grote hortensiabedden, onderstreept door lagere plantages.

Brussel – september 2015

Deze tuin werd bezocht door deelnemers van Garden Tales. Deze tuin naast een atelier van een kunstenaar bevindt zich tussen twee huizen en twee hoge roze muren. We vervolgden deze set met roze grind uit Italië, kleine hagen en gevarieerde zachtbloemige bedden. Een mooie potpalm komt om alles te ondertekenen. We hebben ook de verlichting geïnstalleerd.

Brussel – juni 2015

Deze tuin werd bezocht door deelnemers van Garden Tales. We zijn toegetreden tot de tuinen van deze twee huizen om een grote receptie te openen voor professioneel gebruik. De muren zijn opnieuw geschilderd en afgezet met hekjes, bloembedden afgebakend door metalen randen zijn rondom de tuin en aan de voet van de centrale boom aangebracht. We hebben drie cortenstaalbakken voor verschillende andere plantages geïnstalleerd. Een sculptuur van Jean-François Jans is toegevoegd. De bestaande terrassen werden voltooid met een bed van warm gekleurd grind. Deze tuin behoudt 's avonds alle diepte dankzij een nieuwe verlichting. Verschillende spiegels vergroten de ruimte. Deze tuin was te zien in het tv-programma "Jardins et Loisirs".

Brussel – mai 2015

In dit kleine weiland in de tuin organiseerden we het uitzicht: een haag verdubbeld met een bed, een bank op een cortenstaalplaat, twee bomen om de bank in te lijsten. We kleedden ook de tuinloods met een tapijt van kiezels en planten, omringd door een metalen rand.

Vlaams Brabant – maart 2015

De eigenaren van dit huis in het land wilden de voorkant van hun huis op een zeer proactieve manier bouwen. We bouwden een terras met een hek, een trap, bloembedden, verlichting in de grond en een verhard terrein voor voertuigen. We hebben houten deuren opgezet om ook rechtstreeks toegang te krijgen tot de achterkant door de zijkanten van het huis. Aan de zijkanten en aan de achterkant hebben we ook bloembedden geïnstalleerd en verlichting opgesteld.

Brussel – september 2004

Dit grote terras op de daken in de stad moest worden benadrukt zonder de kat te storen ... We hebben grote gekleurde bakken piepschuim van verschillende groottes voor plantages geïnstalleerd en een grote muur met een latwerk gedecoreerd geometrisch om het een aanwezigheid te geven.

Passacaille – Brussel 2012

Het is een project dat ik heb ontworpen en gecoördineerd net voordat ik mijn eigen bedrijf begon. Dit prachtige luxe verblijf in de buurt van het Ministerie van Buitenlandse Zaken werd ontworpen en gebouwd door EGTA. Ik realiseerde twee verschillende tuinen. De eerste tuin ligt aan de rand van het huis; het is niet toegankelijk voor het publiek. Dus legde ik de nadruk op de landschapsdimensie, inclusief een grote rechthoek van grijs grind om zijn aanwezigheid te bevestigen. De tweede tuin bevindt zich in het midden van de verschillende gebouwen van de residentie. Ik heb daarom de voorkeur gegeven aan de circulatie van mensen tijdens het creëren van een dichte ruimte van plantages.

Brussel – 2012

Het is een project dat ik heb ontworpen en gecoördineerd voor een paar vrienden, voordat ik een eigen bedrijf start. Deze zeer klassieke stadstuin is ontworpen en ingericht als een deel van het huis: de bloembedden zijn als mooie meubels!

Vlaams Brabant – 2012

Deze tuin die ik heb ontworpen voordat ik mijn eigen bedrijf start, ligt op het platteland. Ik stelde me het voor als een recreatieve ruimte met verschillende compartimenten, spelen met het zwembad, het overloopzwembad en de opstelling van aanplant van verschillende bedden om wat verrassingen te sparen.

Brussel – 2011

Dit prachtig gerenoveerde appartement had terrassen van hetzelfde niveau nodig, ondanks de beperkte ruimte. Ik heb dit project ontworpen voordat ik mijn bedrijf oprichtte en investeerde vooral in de kwaliteit van de potten en de grote precisie bij de implementatie. De vloer in Belgische blauwe hardsteen geeft een vleugje "tuin" aan het geheel. Dit terras was te zien in het tv-programma "Jardins et Loisirs".

Waals Brabant – 2010

Voor dit prachtige pand op het platteland, dat ik verzorgde voordat ik mijn bedrijf oprichtte, was de uitdaging om de tuin op een zeer gestructureerde manier te ordenen zonder het prachtige uitzicht te verliezen. Het zwembad, te dicht bij het huis, belandde uiteindelijk naar beneden. Ik heb vermenigvuldigd geometrische vormen en natuurlijke bomen, en ontwierp een trap waar het gazon is uitgenodigd.